020 71 57348

00 800 24466 247

info@aigon.nl

Orlyplein 85 - 1043 DS Sloterdijk - AMSTERDAM

Directe prijsopgave

Intel wil 5 mm dunne harddisks zien voor 2013

18 april 2012

« Terug naar de lijst

Je dacht dat die gister gereleaste 7 millimeter dikke harde schijf van Western Digital al een prestatie was? Not! Aldus Intel tenminste. Intel heeft vandaag een nieuwe standaard laten zien voor harde schijven. Hiermee wordt zo'n schijf slechts 5 mm dik (of dun), wat 28% minder is dan de huidige schijven van WD.

Intel wil graag dat er meer van dit soort schijven verschijnen, om in te bouwen in Ultrabooks. Het Ultrabook-concept is namelijk in handen van Intel. Om de snelheid van die dunne notebooks te waarborgen vereist Intel het gebruik van een SSD, maar deze zijn vooralsnog vrij prijzig, zeker als de klant veel opslagruimte wil hebben. De dunne harddisk moet dit oplossen. De Ultrabook kan klein blijven, maar toch veel schijfruimte bevatten.

Om de schijf kleiner te krijgen, heeft Intel een aantal voorstellen gedaan. Zo zal het PCB waar onder andere de controller op zit, een heel stuk kleiner zijn. De SATA-connector wordt ook vervangen door een model dat een heel stuk kleiner is. Bovendien valt de connector nu binnen de randen van de schijf. Als laatste is te zien dat de hoeken van de harddisk (die vrijwel geen elektronica bevatten, een schijf is immers rond) ook verwijderd zijn.

In het vierde kwartaal van dit jaar wil Intel de standaard klaar hebben. Daarnaast verwacht men dat er over 3 jaar terabyteschijven in dit formaat verkrijgbaar zullen zijn.

Bron: BOUW EENPC - http://www.bouweenpc.nl/nieuws/hardware
/intel-wil-5-mm-dunne-harddisks-zien-voor-2013

« Terug naar de lijst

AIGON - Data Recovery
Data Recovery services