020 71 57348

00 800 24466 247

info@aigon.nl

Orlyplein 85 - 1043 DS Sloterdijk - AMSTERDAM

Directe prijsopgave

Harde Schijven

Een harde schijf is een opslagmedium met een grote capaciteit, bestaande uit een of meerdere schijven (ronde platen van glas of aluminium afgedekt met magnetisch gevoelig materiaal) waar de data op wordt geslagen.

De informatie wordt op de platen gebrandt door de magnetische eigenschappen van de oppervlakte te wijzigen door middel van de beweegbare lees/ schrijfkoppen.

Een ingewikkeld elektronisch circuit communiceert de harde schijf met het informatica systeem voor de transfer tussen beiden.

Aan de hand van de configuratie en het systeem van de schijven, kunnen we uitgaan van de volgende soorten data recovery:

Harde schijven

De schijven voor Pc’s 3,5” en voor laptops 2,5”. Meer informatie over deze opslagmedia:

RAID

Een samenstel van verschillende harde schijven die voorkomen in 5 verschillende configuraties (Raid 1 t/m 5). Door de schijven los van elkaar te gebruiken kunnen hogere snelheden, hogere capaciteit en meer veiligheid worden behaald.

Micro drive

Harde schijf van kleine afmetingen (42,8 x 36,4 x 5,0 mm, 16g) en met het formaat van een Compact Flash. In tegenstelling tot de flash is de micro drive opgebouwd uit veel mechanische elementen waardoor  ze gevoeliger zijn voor trillingen. Gewoonlijk worden ze gebruik als memory card met grote capaciteit in digitale camera’s.

Solid State Drive

De Solid State Drive (SSD) zijn gebaseerd op de memory NAND Flash. Het ontbreken van bewegende onderdelen in de solid state drives heeft een aantal voordelen op de traditionele opslagsystemen:

  • Hogere schrijf/-en wis snelheid.
  • Ze zijn stiller.
  • Minder energieverbruik.
  • Ze zijn beter bestand tegen natuurrampen, vallen en trillingen.
  • Ze zijn kleiner omdat ze minder en kleinere onderdelen hebben.

Bovenstaande voordelen maakt de solid state drives zeer geschikt voor laptops. Ondanks de voordelen, zijn er ook een paar nadelen:

  • Duurder dan de mechanische schijven.
  • Ondanks dat ze beter bestand zijn tegen vallen etc, is dataverlies van memory flash soms niet te herstellen. Dit komt omdat de levensloop niet oneindig is. Wanneer het aantal lectuur overtroffen wordt kan definitief dataverlies optreden.

Hybrische schijven

Dit zijn schijven die de  techniek van de solid state drives en de mechanische schijven combineert. Dit alternatief is goedkoper en biedt zowel de prestaties van de memory flash als de traditionele magnetische/ optische opslag.

AIGON - Data Recovery
Meest voorkomende shade