020 71 57348

00 800 24466 247

info@aigon.nl

Orlyplein 85 - 1043 DS Sloterdijk - AMSTERDAM

Directe prijsopgave

Thailand doet vraag naar SSD's stijgen

09 december 2011

« Terug naar de lijst

Zegt fabrikant Micron Technology

De overstromingen in Thailand maken harde schijven niet alleen duurder, ze zorgen ook voor een veel grotere vraag naar solidstatedrives.

Dat zegt Micron Technology, een van de grootste producenten van flashopslag ter wereld. "Er is overduidelijk een toename in de vraag door de overstromingen in Thailand. Er zijn minder harde schijven, en SSD's vullen dat gat", zegt Kevin Kilbuck, hoofd marketing van de NAND Solutions Group bij Micron, aan CNet.

Helemaal onverwacht is de trendverschuiving niet. Thailand is na China de grootste exporteur van harde schijven, en verschillende assemblagefabrieken zijn daar onder water komen te staan door de overstromingen eind oktober. De bedrijven lieten kort nadien weten dat ze zo snel mogelijk willen heropstarten en dat de productie in andere landen intussen wordt verhoogd. Maar desalniettemin dreigt er een tekort aan harde schijven, waardoor de prijzen sinds een maand hoger liggen dan normaal.

Voor- en nadelen

SSD's bieden een goed alternatief voor de klassieke harde schijf. Ze werken sneller, stiller en zijn beter tegen schokken bestand omdat ze geen losse onderdelen hebben. Ook gebruiken ze in de meeste gevallen dezelfde aansluiting als een klassieke harde schijf. Dat is handig voor wie thuis zijn schijf zelf wil vervangen door flashopslag.

Het grote nadeel is de prijs. Zelfs met de stijgende prijzen van harde schijven blijft de prijs per gigabyte van een SSD een stuk hoger.

Bron: ZDnet.be - http://www.zdnet.be/news/133790/thailand-doet
-vraag-naar-ssd-s-stijgen/

« Terug naar de lijst

AIGON - Data Recovery
Data Recovery services