020 71 57348

00 800 24466 247

info@aigon.nl

Orlyplein 85 - 1043 DS Sloterdijk - AMSTERDAM

Directe prijsopgave

Overstromingen Thailand verstoren productie harde schijven

28 oktober 2011

« Terug naar de lijst

Thailand kampte onlangs met hevige overstromingen, wat niet zonder gevolgen is gebleven. Naast de honderden doden is ook de infrastructuur van het land hevig aangetast. Zo zijn er tientallen kilometers treinrails vernield, snelwegen afgesloten en gebouwen beschadigd.

Alhoewel Seagate's fabrieken niet direct getroffen zijn en alle medewerkers probleemloos naar hun werk kunnen komen, is door de aangetaste infrastructuur het aanvoeren van onderdelen erg moeilijk geworden. Het is niet bekend in hoeverre de productie precies is aangetast, maar Seagate heeft wel bekendgemaakt dat er het komende kwartaal minder harde schijven uit de fabrieken zullen komen.

Western Digital heeft ook fabrieken in Thailand en ondervindt dezelfde problemen als de concurrent. Het bedrijf beweert echter ook direct getroffen te zijn, want er zouden enkele leveranciers hevige waterschade hebben. Bovendien zijn er enkele huizen van medewerkers overstroomd, al is daarbij niemand van de 37.000 medewerkers gewond geraakt. Verder heeft het bedrijf stappen ondernomen om zijn medewerkers, fabrieken en apparatuur te beschermen, want de productie is tijdelijk stilgelegd. De overstromingen zouden zich namelijk naar Bangkok kunnen verspreiden, waar WD zijn fabrieken heeft staan.

Het tweede kwartaal van dit jaar kwamen er ongeveer 54 miljoen harde schijven uit de fabrieken van Western Digital, waarvan 60% uit Thailand kwam. De gevolgen zijn echter moeilijk te voorspellen, want het is een raadsel hoe lang deze problemen zich nog zullen voordoen.

Bron: Hardware.info - http://nl.hardware.info/nieuws/24951/
overstromingen-thailand-verstoren-productie-harde-schijven

« Terug naar de lijst

AIGON - Data Recovery
Data Recovery services