020 71 57348

00 800 24466 247

info@aigon.nl

Orlyplein 85 - 1043 DS Sloterdijk - AMSTERDAM

Directe prijsopgave

281 miljard gigabyte aan informatie

11 maart 2008

« Terug naar de lijst

De hoeveelheid digitale informatie die in 2007 werd geproduceerd, bedraagt 281 miljard gigabyte. Dit komt neer op 45 gigabyte per persoon, oftewel tien compleet volgeschreven dvd’tjes.

De informatiestroom neemt nog elk jaar fors toe. In 2006 werd er wereldwijd nog 'maar' 161 miljard GB aan digitale gegevens geproduceerd. De verwachting is dat wij met z’n allen de hoeveelheid informatie over slechts drie jaar hebben verzesvoudigd en dan 1.800 miljard GB (1,8 zettabyte) voortbrengen. Het onderzoeksbureau IDC heeft dit becijferd.

Een opmerkelijk gegeven is dat veruit de meeste digitale informatie is te herleiden op individuele personen. De datastroom die wordt gegenereerd door onder andere digitale bewakingscamera’s en registratiesoftware dat het surf- en koopgedrag online bijhoudt, bedraagt ongeveer zeventig procent van het totaal.

Voor- en nadelen
Het feit dat er zoveel informatie wordt geproduceerd en geregistreerd, levert zowel voordelen als nadelen op. Gegevens over de meest uiteenlopende zaken, zoals bijvoorbeeld het genoemde surf- en koopdrag, maakt het voor commerciële bedrijven erg makkelijk om gericht te adverteren. Het nadeel dat kleeft aan de grote toegankelijkheid van zoveel gegevens, heeft alles te maken met de waarborging van onze privacy en de beveiliging van persoonlijke informatie.

Door de enorme toename van de hoeveelheid digitale informatie, "wordt het steeds moeilijker om snel de juiste informatie terug te vinden.", aldus Geert van Peteghem, opdrachtgever voor het onderzoek. "Het probleem draait niet zozeer rond de benodigde opslagcapaciteit, maar om de beheersbaarheid van al die data."

Bron: FOK! - http://frontpage.fok.nl/nieuws/88801

« Terug naar de lijst

AIGON - Data Recovery
Data Recovery services