020 71 57348

00 800 24466 247

info@aigon.nl

Orlyplein 85 - 1043 DS Sloterdijk - AMSTERDAM

Directe prijsopgave

Fujitsu gaat hdd-divisie verkopen aan Western Digital

2 oktober 2008

« Terug naar de lijst

Fujitsu zou overwegen zijn divisie die harde schijven produceert, aan Western Digital te verkopen. Onder meer de toenemende concurrentie van ssd-makers zou de Japanse fabrikant tot de verkoop bewegen.

De Japanse hardwarefabrikant zou zijn hardeschijfdivisie inclusief zijn productiefaciliteiten in Japan, Thailand en de Filippijnen van de hand willen doen. De beoogde nieuwe eigenaar, Western Digital, zou een bedrag van 475 miljoen tot 680 miljoen euro voor de divisie moeten betalen. Daarmee zou de verkoop van de divisie een van de grootste overnames worden die de Japanse elektronicabranche heeft gekend. Volgens het rapport waarop de Japanse nieuwssite Nikkei zich baseert, zou de overname nog dit jaar rond moeten zijn.

De reden voor de verkoop van de divisie zou volgens Nikkei gezocht moeten worden in de toenemende concurrentie die producenten van ssd's bieden. De hardeschijfdivisie van Fujitsu vormde wereldwijd de nummer zes en zou al een tijd lang met verlies draaien. De makers van ssd's hebben het laatste jaar echter steeds meer marktaandeel van traditionele hardeschijfbouwers weggesnoept, waardoor Fujitsu zich genoodzaakt zou zien de divisie van de hand te doen. Het Amerikaanse Western Digital is na Seagate 's werelds tweede producent van harde schijven, en zou met de overname een sterkere positie veroveren

Bron: Tweakers - http://tweakers.net/nieuws/55962/fujitsu-gaat-
hdd-divisie-verkopen-aan-western-digital.html

« Terug naar de lijst

AIGON - Data Recovery
Data Recovery services