020 71 57348

00 800 24466 247

info@aigon.nl

Orlyplein 85 - 1043 DS Sloterdijk - AMSTERDAM

Directe prijsopgave

SilverStone creëert HDD/SSD hybride

04 februari 2010

« Terug naar de lijst

SilverStone komt met een klein apparaatje genaamd de "HDDBOOST". Met de HDDBOOST kun je een SSD met een conventionele harde schijf combineren, wat volgens SilverStone zou moeten resulteren in snelle én grote opslag.

De HDDBOOST van SilverStone zou de lees-snelheden van de harde schijf een prestatieboost moeten geven van maar liefst 70% tot 150% aanvankelijk van de gebruikte HDD/SSD. Het systeem werkt vrij simpel, de HDDBOOST kopieert de meeste data naar de SSD. De SSD wordt gebruikt voor het snelle leeswerk, waar de HDD kan bijstaan wanneer er gelezen wordt. Zo kan dus het snelle aspect van de SSD gebruikt worden, en de grote hoeveelheid data opslag van de HDD. Zo zijn de toegangstijden ook rond de 0,1ms, aldus SilverStone. De SSD en de HDD kunnen ook tegelijk gebruikt worden tijdens lezen/schrijven, waardoor de computer profiteert van hoge lees-/schrijfsnelheden en uiteraard gebruik kan maken van beide cachegeheugens. Hoe het apparaat precies in elkaar zit en hoe het precies werkt, laat SilverStone nog even in het midden.

Zoals hierboven te zien, het apparaat biedt plaats voor één 3,5" harde schijf en één 2,5" SSD. De drives worden met elkaar verbonden, in het HDDBOOST kastje gestoken en vervolgens loopt er een kabel naar een vrije SATA-poort in het moederbord. Het apparaat is al beschikbaar in Japan en wordt verkocht voor 37 euro.

Bron: techniche - http://www.techzine.nl/nieuws/22443/silverstone-
creeert-hdd-ssd-hybride.html

« Terug naar de lijst

AIGON - Data Recovery
Data Recovery services